Powered By Blogger

Sunday, September 23, 2007

O EPS-u

U istoj vam Srbiji politicari i razni samoproklamovani ministri energetike trube na sva usta kako je cena el. energije u Srbiji najniza u odnosu na zemlje u regionu. Takva izjava kod mene izaziva neodoljivu zelju da postanem egzekutor i sacekam neku vasu verziju francuske revolucije pa da istima otfikarim javno glavu na nekom trgu, za primer buducim "patriotama" i ostalima koji bi da vode ovu zemlju put rasula i licnog boljitka, dok na drugu stranu su vam pod nos podastrli stavku (koju ste naravno platili-mada nevidim razloga za to) i koja se zvala "taksa za odrzavanje i rekonstrukciju el. sistema proizvodnje i distibucije.

cinjenica prva- kad prodate svoj stari drljavi auto trecem licu ona vam za uzvrat placa odrzavanje vaseg novog metalnog ljubimca!? Naravno da ne, pa zasto ste onda vi epsu platili odrzavanje njihovog sistema, a da za uzvrat niste dobili garancije o nepromenljivosti cena u tom i tom periodu, ili zasto eps korisnicima (ovcama) nije dao za uzvrat akcije firme, pa da narod rukovodi svojim kapitalom na najbolji nacin i svom interesu. Ma hu kerz, placajte kad ste ovce.

cinjenica druga- prosecan racun za struju iznosi 25,-eura ili sesti deo vasih mesecnih primanja dok je odnos u europi daleko povoljniji i izlazi da bi ste tamo platili trideseti deo vasih primanja.

cinjenica treca- u privitku vasih mesecnih racuna za struju se nalazi stavka TV pretplata. Licno nisam znao da eps ima svoju TV stanicu, a sigurno je da istu nikad nisam ni gledao, kao ni itko od mojih ukucana. Cak u kuci nemam ni prijemnik zemaljskih antenskih stanica i tu stavku niti ne placam, pa vas pitam: zasto je onda vi placate u slucajevima da:

1-ne gledate eps kanal
2-gledate ali smatrate da ipak ne bi trebalo da placate
3-nemate vremena za gledanje televizije
4- nemate televizor

No comments: