Powered By Blogger

Wednesday, June 4, 2008

Problemi nacionalne manjine na tromeđi ! ! !

Free Hit Counter
Free Hit Counter


Pre neki dan čitam kako albanska manjina u Bujanovcu, Preševu i Medveđi traži od Srbije veća ulaganja u ekonomski razvoj nabrojanih opština na ime stabilizacije odnosa!?

Well, pa pitanje koje mi se nameće je sledeće: zašto i u koju svrhu, jer i za Kosovo je odvajala cela bivša SFRJ (SFR Jugoslavija), pa SRJ, pa SCG i na kraju Srbija, da bi okupator srpsku imovinu prodao i privatizovao ( čitaj oteo, prisvojio) bez da je i dolar vratio onima koji su u razvoj pomenute regije davali godinama na ime ekonomskog razvoja. Da li se taj scenario sprema i za tromeđu, jer izjave albanskih „lidera“ moraju kroz lupu da se posmatraju i sve pomenuto mora među redovima da se pročita i shvati.

Istorija/povijest srpski narod nije ničemu naučila, i dalje srpski narod naivno vjeruje u „međunarodnu“ pravdu (umesto u zakon jačega), i dalje srpski narod zaboravlja šamare iste te međunarodne zajednice, a pogotovo slatkorečivih komšija i susjeda (pogotovo onih dojučerašnjih), i dalje se nadajući da će sve leći na svoje mesto samo od sebe. E pa moj narode, neće, neće samo od sebe, shvati više da ovo malo što je ostalo mora krvlju (ako treba) da se čuva, i oteto mora da se vrati ( jer je oteto prokleto), kad tad, i mora da se uspostavi ponos srpski i mora da se shvate srpski nacionalni ciljevi, i krajnje vrijeme je došlo da i mi našu decu zadojimo srpskim kao što to naše komšije vekovima čine, i da učimo naše naraštaje šta je naša istina i da nikad ne smeju da je zaborave kao ni svoje korijene. Shvatite i naučite da je to isprobani i provereni recept koji ima uspeha.

Činjenica prva: Za Kralja i otadžbinu!

Činjenica druga: Nacionalne manjine u Srbiji su nacionalna prijetnja Srbima (ne pozivam na linč, več prepisujem iskustva i citiram istoriju)

Činjenica treća: Nemojte slušat što govore već gledajte što rade. (Albert Ajnštajn)

I za kraj par istina:

1-Nulla dies sine linea. Nijedan dan bez poteza.

2-Longur iter est per praecepta, breve et efficax per exemplar. ( Seneca ) Dug je put po pravilima, kratak i efikasan po primjerima.

3-Nikad ne pružaj ruku tako daleko da ju ne možeš povući. (J.J. Rousseau)

No comments: