Powered By Blogger

Tuesday, June 17, 2008

Pravda u Srbiji!

Free Hit Counter
Free Hit Counter



Ne postoji!

Zašto, zato što raznorazni premijeri, ministri i ostali vladini službenici na sva usta (obično u sklopu predizborne kampanje) trube o natalitetu i pravima majke i deteta.
Prvo pitanje koje bih postavio nekom relevantnom magarcu iz vlasti je: kako to da netko tko nema elementarne uslove za život nema pravo na dečiji dodatak, a kako ste to isto pravo dali nekome tko ima i svoj krov nad glavom i dve plate, tko ima kamione, lokale i luksuzni Mercedes, i sumu na selu i sta sve ne?
O čemu se zapravo radi: danas mi je dosla drugarica da me pita za kancelarije za ljudska prava, kako bi preko njih ostvarila pravo na prijavu mesta boravka (koje joj MUP Kraljevo osporava, a neće da joj razloge dostavi napismeno), i potom da preda dokumenta za dečiji dodatak. Od vrata do vrata dođe devojka do nervnog sloma, razočarana u pravdu i u institucije ove banana tvorevine koju iz milošte neki još zovu Majka Srbija, a oni sa realnim saznanjima Maćeha i Grobnica malog čoveka.
Kome da se čovek obrati radi prijave slušbenika koji očigledno uzurpiraju ovlašćenja data mu od države, tumačeći zakon na svoju ruku, često na štetu čovjeka koji ne traži ništa što mu zakonom ne pripada.
I kako netko tko ima dva kamiona (konkretno, scania 7.5t i zastava 4t), dva hektara mlade borove šume, novu kuću u boljem delu Kraljeva od 260kvm, 1 lokal u Omladinskoj ulici koji rentira za 1100 evra, 1 lokal u Beogradskoj koji rentira za 600 evra, kucu na selu u suvlasništvu sa bratom, kao i osobno vozilo Mercedes 190D, ostvaruje pravo na dečiji dodatak za sve tri kćeri. Da mu nije možda mala plata, ili mu je kvadratura kuce ispod proseka! Nije, ima čovek i para i veza i on može, a netko kao ova moja drugarica koja sa porodicom živi na 30 kvadrata i čija glava porodice zarađuje neku crkavicu nadničeći kod drugih isto to pravo ne može da ostvari! O Srbijo, maćeho, o vlado izdajnička, dovela si malog čovjeka na rub prosjačkog štapa zarad nekih tamo glavonja koji se rasipaju otvarajući tržne centre po belome svetu i lomeći i ono malo dostojanstva koje čovjek u ovoj zemlji još ima.
Činjenica 1. - dok nekome ne polomiš glavu tvoja prava ostaju mrtvo slovo na papiru.!
Činjenica 2. – trebaš ti svojoj domovini, u dva slučaja- na izborima i pri plačanju poreza i prireza!
Činjenica 3. – Srbija se saginjati neće, osim ako srbin na zemlji ispred sebe ne ugleda kovanicu od dinara koja će uskoro predstavljati razliku između života i smrti!


Razmisli srbine koga si u vlast birao i šta ćeš sutra u usta staviti....

Wednesday, June 4, 2008

Problemi nacionalne manjine na tromeđi ! ! !

Free Hit Counter
Free Hit Counter


Pre neki dan čitam kako albanska manjina u Bujanovcu, Preševu i Medveđi traži od Srbije veća ulaganja u ekonomski razvoj nabrojanih opština na ime stabilizacije odnosa!?

Well, pa pitanje koje mi se nameće je sledeće: zašto i u koju svrhu, jer i za Kosovo je odvajala cela bivša SFRJ (SFR Jugoslavija), pa SRJ, pa SCG i na kraju Srbija, da bi okupator srpsku imovinu prodao i privatizovao ( čitaj oteo, prisvojio) bez da je i dolar vratio onima koji su u razvoj pomenute regije davali godinama na ime ekonomskog razvoja. Da li se taj scenario sprema i za tromeđu, jer izjave albanskih „lidera“ moraju kroz lupu da se posmatraju i sve pomenuto mora među redovima da se pročita i shvati.

Istorija/povijest srpski narod nije ničemu naučila, i dalje srpski narod naivno vjeruje u „međunarodnu“ pravdu (umesto u zakon jačega), i dalje srpski narod zaboravlja šamare iste te međunarodne zajednice, a pogotovo slatkorečivih komšija i susjeda (pogotovo onih dojučerašnjih), i dalje se nadajući da će sve leći na svoje mesto samo od sebe. E pa moj narode, neće, neće samo od sebe, shvati više da ovo malo što je ostalo mora krvlju (ako treba) da se čuva, i oteto mora da se vrati ( jer je oteto prokleto), kad tad, i mora da se uspostavi ponos srpski i mora da se shvate srpski nacionalni ciljevi, i krajnje vrijeme je došlo da i mi našu decu zadojimo srpskim kao što to naše komšije vekovima čine, i da učimo naše naraštaje šta je naša istina i da nikad ne smeju da je zaborave kao ni svoje korijene. Shvatite i naučite da je to isprobani i provereni recept koji ima uspeha.

Činjenica prva: Za Kralja i otadžbinu!

Činjenica druga: Nacionalne manjine u Srbiji su nacionalna prijetnja Srbima (ne pozivam na linč, več prepisujem iskustva i citiram istoriju)

Činjenica treća: Nemojte slušat što govore već gledajte što rade. (Albert Ajnštajn)

I za kraj par istina:

1-Nulla dies sine linea. Nijedan dan bez poteza.

2-Longur iter est per praecepta, breve et efficax per exemplar. ( Seneca ) Dug je put po pravilima, kratak i efikasan po primjerima.

3-Nikad ne pružaj ruku tako daleko da ju ne možeš povući. (J.J. Rousseau)

Sunday, June 1, 2008



Free Hit Counter
Free Hit Counter
Vlast i narkomani, politicari i drzavni neprijatelji pod broj jedan...

...a o slobodi govora cemo da se izjasnimo, i kad ih pohvatamo i na kraju osudimo.

Cit. clan 22 ustava Srbije: "Jemci se sloboda misljenja i izrazavanja, kao i sloboda da se govorom, pisanjem, slikom ili na drugi nacin traze, primaju i sire obavestenja i ideje."

Pitanje glasi: Gde je sada Ustavom garantovana sloboda govora, kada MUP preti da ce da razotkrije pocinioce (cega?!) i da ih kazni. Zasto da se pocinioci kazne i na osnovu kojeg zakona ili njegovog clana, jer plakati su samo izrazavanje slobode govora pojedinca ili grupe gradjana zemlje koju su imenovani u plakatu, naocigled nas i u korist svoju, izdali i svesno upropastili.
Spisako onog sta su upropastili bi bio podugacak, ali cu da rezimiram:
- Vojska-demoralisana, ucenjena, unisten fond sredstava odbrane, vojnici dovedeni na rub prosjackog stapa...
- Gradjani- demotivisani, demoralisani, osiromaseni, ugnjetavani, ucenjeni, slagani....
- Srbija- ma samo prepisite sve stavke iz prva dva zakljucka.

I sretno Vam bilo u Evropi, a na nacin na koji vas vode ovi sa plakata.....